«Шинель». Прем'єра

07 лютого 2020

14–15 ЛЮТОГО НА ОСНОВНІЙ СЦЕНІ  МОЛОДОГО ТЕАТРУ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕМ'ЄРА ВИСТАВИ «ШИНЕЛЬ»

 

У житті кожного успішного актора настає момент, коли він, занурюючись у світ мрій та фантазій, опиняється сам на сам з персонажем, якого йому так і не довелося зіграти. Зазвичай цей персонаж дуже близький йому по духу, переживанням, бажанням і мріям. Болі та радості актора і цього персонажа збігаються.  Долі їхні переплетені невловимим мереживом сну, коли реальність втрачає силу, й свідомістю заволодіває світ персонажа...

Саме такого актора (назвемо його просто «А») зіграє наш видатний майстер, народний артист України Станіслав Боклан. Його герой «А» одержимий роллю Акакія з хрестоматійної повісті Миколи Гоголя «Шинель». І от що дивно: персонажі цієї повісті оживають у голові драматичного актора «А» в незвичному для нього самого та гоголівської історії жанрі бродвейського мюзиклу!

Здавалося б, що може бути спільного у промерзлого чиновника Акакія, який мріє про нову шинель, актора «А», що мріє зіграти Акакія в бродвейському мюзиклі, та зірки Молодого театру Станіслава Боклана? Ну це, звісно, словами не пояснити, це треба бачити!

Для тих, хто призабув сюжет повісті Миколи Гоголя «Шинель», нагадаємо:

Непримітний чиновник одного департаменту мусить змінити свою стару зношену шинель на нову. Але для цього йому потрібно змінити старе життя на нове, що він і намагається зробити. Чи зможе Акакій утримати нову шинель і нове життя в своїх руках?

 

Мюзикл-бенефіс за повістю М. Гоголя

Режисер – Андрій Білоус

 

Наступі покази вистави – 1 та 20 березня

 

«Шинель». Прем'єра